• Slávnostné ukončenie školského roka 23/24

          • Dňa 28. júna 2024 sme v našej škole ukončili školský rok 2023/2024. Špeciálnym momentom bolo rozlúčenie sa s našimi deviatakmi, ktorí po deviatich rokoch opúšťajú brány našej školy a vydávajú sa na novú životnú cestu. Ich odchod bol sprevádzaný emotívnym príhovorom žiačky Ninky, ďakovnými slovami a spomienkami na spoločné zážitky. Prihovorila sa k nám aj naša p. riaditeľka, ktorá poďakovala všetkým žiakom, rodičom, pedagogickým aj nepedagogickým zamestnancom. Každý z deviatakov si vypočul krásnu básničku ušitú na mieru, tzv. „častušky“. Všetci sme si pozreli videospomienku na ich časy na našej základnej škole. Po rozlúčke s deviatakmi slávnosť pokračovala ocenením žiakov reprezentujúcich našu školu na rôznych súťažiach, ktorí dostali knižné odmeny. Na záver ceremónie pani riaditeľka všetkým našim žiakom, učiteľom a rodičom popriala krásne a zaslúžené letné prázdniny. 


            Prajeme vám, aby ste si leto užili naplno, načerpali nové sily, oddýchli si a vrátili sa do školy plní elánu a nadšenia.


            Ďakujeme za skvelý školský rok a tešíme sa na vás všetkých v septembri.

            Veselé prázdniny!

          • Školské výlety 2024: Nezabudnuteľné zážitky pre našich žiakov

          • Tento rok sa naši žiaci dočkali skutočne vzrušujúcich školských výletov plných zážitkov a zábavy. Všetci od prvákov až po deviatakov si užili nezabudnuteľné chvíle, na ktoré budú dlho spomínať.

            Naši najmladší žiaci, od prvého až po siedmy ročník, sa vybrali na výlet do Košíc, kde navštívili Detskú železnicu. Tento výlet bol plný rôznorodých aktivít, ktoré deti nadchli a zabavili. Deti si vyskúšali svoje orientačné schopnosti v trojrozmernom bludisku, kde hľadali správnu cestu von a užili si kopec zábavy. Športové aktivity nechýbali ani tu, deti sa vybláznili v parku oddychu s zábavy Alpinka, čo bolo skvelé zakončenie výletu.

            Deviataci sa tento rok vybrali na poznávací výlet do Bojníc, ktorý bol spojený s prespávačkou. Bojnice ponúkajú množstvo historických a kultúrnych zaujímavostí, ktoré žiaci s nadšením objavovali.

            Ôsmaci si tento rok vychutnali vodné radovánky v AquaCity Poprad. Tento výlet bol ideálnym spôsobom, ako sa odreagovať a zabaviť. Deti sa vybláznili na rôznych vodných šmýkačkách, vlnových bazénoch a relaxačných zónach.

            Naše školské výlety sa aj tento rok podarili na výbornú. Deti si užili kopec zábavy, naučili sa nové veci a zažili nezabudnuteľné okamihy so svojimi spolužiakmi a učiteľmi. Tešíme sa na ďalšie podobné akcie, ktoré prinesú našim žiakom radosť a nezabudnuteľné zážitky!

          • Milión detí s jednou veľkou misiou

          • Takto znel slogan kampane HRDINOVIA FAST. Naše deti sa do tejto kampane zapojili a úspešne zvládli túto misiu. Splnili všetky úlohy a stali sa tak SUPERHRDINAMI FAST. Pomocou hrdinov Tomiho, Fera, Adama a Sofie sa zábavnou formou naučili rozpoznať hlavné príznaky mozgovej príhody, čo treba urobiť, kam zavolať, čo povedať... Žiaci 5. – 9. roč. si vďaka kvízu preverili svoje vedomosti. Žiaci 1. – 4. roč. museli počas celej kampane plniť rôzne úlohy a za svoju angažovanosť a snahu všetci dostali certifikát.
            Pevne veríme, že v prípade potreby, budú vedieť naši žiaci správne zareagovať. Všetci si však prajeme, že tieto vedomosti o mozgovej príhode nikdy nebudeme musieť zúžitkovať.

          • Dotácia na stravu od 01. 09. 2024

          • Vážení rodičia!

            V zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov ( tzv. "obedy zadarmo") pokračujú obedy zadarmo aj od 01.09.2024: 

            • dotáciu možno poskytnúť pre všetky deti, ktoré navštevujú ZŠ alebo posledný ročník MŠ (predškoláci)
            • rodič dieťaťa (príp.osoba, ktorej je dieťa zverené) musí o poskytnutie dotácie požiadať: po prihlásení do rodičovského konta EduPage vyplňte  v časti "Žiadosti/vyhlásenia"  ŽIADOSŤ O DOTÁCIU NA STRAVU - NÁVRATKA  Ako podať Návratku k žiadosti o dotáciu na stravu
            • v prípade viacerých detí z jednej rodiny je potrebné vyplniť žiadosť za každé dieťa osobitne
            • v prípade predškolákov budú žiadosti zozbierané v papierovej podobe  - Navratka_dotacia_strava.docx

            Žiadame rodičov, aby nám návratku obratom vyplnili. Ďakujeme.

            V žiadosti zakliknite ročník, ktorý bude žiak navštevovať v nasledujúcom školskom roku 2024/2025. 

          • Hurá do záhrady !

          • To sme si povedali spolu s p. učiteľkami z materskej školy, keď sme dohadovali spoločné stretnutie žiakov 1. ročníka a žiakov MŠ. Keďže bolo vonku krásne počasie,  škoda by to bolo nevyužiť. Príjemné prostredie školskej záhrady nám spríjemnil zanietený ekológ – ochranár,  zoológ Ing. Martin Danilák zo Štátnej ochrany prírody, ktorý nám priblížil  život  zvieratiek v prírode. K rozšíreniu poznatkov využil aj edukačné tabule v areáli záhrady. Žiaci si zo stretnutia odniesli nové poznatky z ríše zvierat a rastlín a skvelý pocit z príjemne strávených spoločných chvíľ.

          • Deň svätého Huberta v Sobranciach

          • Šikovní herci, speváci a tanečníci potešili účastníkov.
            Uplynulý víkend sa v Sobranciach niesol v duchu osláv Dňa svätého Huberta, patróna poľovníkov, lesníkov a ochrancov prírody. Súčasťou bohatého programu boli aj vystúpenia našich talentovaných umelcov, ktorí potešili všetkých účastníkov podujatia.

            Diváci mali možnosť vychutnať si krásne spevácke a tanečné čísla a zasmiať sa na vtipných skečoch. 
            Zlatým klincom programu bola bezpochyby pieseň "Žaľ" v podaní Kristiána Sekeráka. Jeho emotívny spev dojal všetkých prítomných a zanechal v nich hlboký zážitok.

            Deň svätého Huberta v Sobranciach opäť raz potvrdil, že naše deti dokážu obohatiť kultúrny život krásnymi umeleckými zážitkami.

          • Deň rodiny sa vydaril!

          • V piatok poobede sa na našom školskom dvore konal Deň rodiny, ktorý si nenechali ujsť rodičia ani deti. Počasie prialo, a tak sa celá akcia niesla v duchu zábavy a pohody.
            Pre deti boli pripravené rôzne aktivity, vrátane motokár, na ktorých sa mohli previezť malí aj veľkí. O zábavu sa postaral aj šašo Krak z Košíc, ktorý rozosmial všetkých prítomných. Nechýbal ani historický šerm v podaní učiteľa dejepisu, ktorý pútavo priblížil deťom túto fascinujúcu časť našich dejín.
            Počas celého dňa sa o chutný guľáš starali šikovné kuchárky a k dispozícii bola aj čapovaná kofola a sladké maškrty, ktoré pripravili pani učiteľky.
            Deň rodiny bol skvelou príležitosťou pre rodičov, aby strávili príjemný čas so svojimi deťmi a spoznali sa aj s ostatnými rodinami z triedy. Atmosféra bola priateľská a všetci si odniesli domov pekné spomienky.
            Radi by sme sa touto cestou chceli poďakovať všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na organizácii Dňa rodiny. Vďaka nim sa táto akcia stala nezabudnuteľným zážitkom pre deti aj rodičov.
            Tešíme sa na vás o rok!

          • Akadémia CVČ 2024

          • Tak ako každoročne aj tohto roku 7. júna sa v  Centre voľného času v Sobranciach uskutočnila slávnostná akadémia, na ktorej CVČ ako organizátor okresných kôl predmetových olympiád, športových a umeleckých súťaží ocenililo ich víťazov. Srdečne ešte  raz blahoželáme všetkým našim oceneným žiakom za úspešnú reprezentáciu našej školy. 
             

          • DOD v kasárňach: Nezabudnuteľný zážitok pre našich žiakov!

          • V piatok 31. mája sa naši žiaci zúčastnili Dňa otvorených dverí v kasárňach v Michalovciach pri príležitosti osláv Dňa detí. Táto akcia bola pre nich úžasnou príležitosťou spoznať zblízka prácu vojenskej polície aj iných pracovných pozícií v rámci armády a zažiť atmosféru skutočného vojenského prostredia.
            Na žiakov čakal bohatý program s 18 rôznymi stanovišťami. Videli dynamické ukážky práce vojenskej polície, zúčastnili sa rôznych súťaží, vyskúšali si streľbu a hod granátom a obdivovali ťažkú vojenskú techniku.
            Počas celého dňa o žiakov bolo postarané aj po stránke občerstvenia, deti dostali džúsy, chutné ovocie a sladkú bublaninu. Návšteva DOD v kasárňach bola pre našich žiakov nezabudnuteľným zážitkom a  starších žiakov možno inšpirovala pri výbere budúceho povolania.

          • Misionár z Kene nám priblížil život v africkej dedine!

          • Vo štvrtok 30. mája  nás v škole navštívil vzácny hosť – katolícky kňaz, ktorý pôsobí ako misionár v Keni. Otec Marián Kašaj nám priblížil život ľudí v kmeni, s ktorým pracuje. Dozvedeli sme sa, že žijú v jednoduchých domoch z hliny a slamy, bez elektriny. Pre vodu musia každý deň chodiť pešo na koniec dediny a do školy chodí len časť detí.
            Otec Marián nám priniesol ukázať aj rôzne predmety z Afriky, ktoré si ľudia v kmeni sami vyrábajú. Videli sme motorku vyrobenú z vrchnáčikov od piva, šľapky zo starej pneumatiky a futbalovú loptu z papiera zlepenú lepiacou páskou. Tieto veci nám pomohli predstaviť si, ako si ľudia v kmeni dokážu poradiť s nedostatkom materiálov a vyrobiť si to, čo potrebujú.
            Beseda bola obohatená o množstvo fotiek a bola pre nás veľmi obohacujúca. Naučili sme sa o živote ľudí v inej kultúre a uvedomili sme si, aké máme šťastie, že máme k dispozícii toľko vecí, ktoré nie sú pre ľudí v Keni samozrejmosťou. Zároveň sme sa dozvedeli o dôležitej práci, ktorú misionári vykonávajú, a to, že im pomáhajú s rôznymi problémami, ako je chudoba, hlad a nedostatok vzdelania.
            Na záver chceme otcovi Mariánovi poďakovať za jeho návštevu a za to, že sa s nami podelil o svoje skúsenosti.

          • HURÁ VON

          • Zaježová je obec pri Zvolene, kde sme strávili krásne tri dni vo vzdelávacom Centre environmentálnej a etickej výchovy Živica v projekte Školy v „oute“. Dvaja pedagógovia a dvaja žiaci 6. ročníka zažili vzdelávacie aktivity v prírode plné informácií, hier a inovácií. Celý kurz prebiehal pod dohľadom lektorov Ivky, Maťky, Soničky a Adky ako aj lektora Martina z Čiech. Navštívili sme aj malú Zaježovskú školu, kde sa učia žiaci 1. až 5. ročníka. Vyučovanie s nimi v ich učiacej záhrade sme si vyskúšali aj my. Lektori nás učili predmety chémia, matematika, slovenský jazyk, biológia, hudobná výchova, výtvarná výchova a ďalšie a pri výuke využívali iba prírodný materiál. Sme radi, že sme sa kurzu zúčastnili, spoznali sme nových kamarátov, videli učenie v malej vidieckej škole, stravovali sa výlučne vegetariánsky a večer sme si pochutnali na čaji s mliekom a nezabudnuteľnom kakau s našľahaným mliekom v Zaježovskej čajovni. Dúfame, že sa nám na budúci rok podarí Zaježovú navštíviť opäť. Vďaka patrí aj sponzorom spoločnosti IKEA, vďaka ktorým sme sa kurzu mohli zúčastniť.
                                        

            Kiko a Marek

          • Krajské kolo v MIDICOOL Volley

          • V utorok 21. mája 2024 sa konalo krajské kolo MIDI COOL Volley v Spišskej Novej Vsi. Do tohto mesta sme sa vybrali s našimi ôsmačkami, aby sme reprezentovali nielen našu školu, ale aj ako víťazky okresného kola – celý okres Sobrance. Umiestnenie sme síce nezískali, ale dievčatá statočne bojovali a výhry svojim súperkám nedarovali ľahko. Získali sme výborné skúsenosti do budúceho ročníka a zažili pekný výlet.

          • Deň včiel

          • Svetový deň včiel je neoddeliteľne spojený s históriou Slovenska. Dátum 20. máj určila Organizácia spojených národov (OSN) na základe narodenia Antona Janšu, zakladateľa moderného včelárstva, ktorého Mária Terézia vymenovala za prvého riaditeľa včelárskej školy vo Viedni. Slovenskí včelári tento deň nielen oslavujú, ale tradične upozorňujú aj na riziká, ktoré včely a ďalšie opeľovače ohrozujú. Aj my sme si tento deň pripomenuli rôznymi aktivitami, ktoré deti nielen pobavili ale sa nimi aj veľa naučili.

          • Deň mlieka

          • Na našej škola sa dnes 17.05.2023 konala oslava Svetového dňa mlieka, ktorá priniesla žiakom množstvo zábavy a vzdelávacích aktivít. Deti prvého stupňa sa nadšene zapojili do pečenia koláčov (bublaniny a perníka), lievancov a smotanovo-vanilkového pudingu sošľahačkou, pričom mlieko bolo hlavnou ingredienciou ich chutných výtvorov. Okrem toho prejavili svoju kreativitu tým, že z obalov od mlieka vyrábali originálne kravičky, ktoré ozdobili odpadovými materiálmi z rôznych mliečnych výrobkov. Tento deň bol pre žiakov nielen o zábave, ale aj o vzdelávaní - dozvedeli sa viac o dôležitosti mlieka v našej strave ajeho procese výroby od farmy až po stôl. Spoločne strávený čas plný smiechu a učenia prehĺbil ich povedomie o zdravej výžive a posilnil aj kamarátske vzťahy v kolektíve celej školy. Žiaci druhého stupňa si pochutnali na týchto chutných sladkostiach s mliekom v hlavnej úlohe. Deň sme doplnili aj bielym farebným kúskom odevu.

          • Atletika chlapcov a dievčat

          • Dňa 10.5., kedy si pripomíname aj Svetový deň Pohybom k zdraviu, sa žiaci našej školy zúčastnili okresného kola Atletiky chlapcov a dievčat na ZŠ Komenského 6 v Sobranciach. Z chlapcov Marek Timko vybojoval 1. miesto v behu na 60 m a taktiež 2. miesto v skoku do piesku. Sebastián Litavský dosiahol striebornú priečku v hode vortexovou raketkou. Jarko Stružák sa tiež pripojil k strieborným chlapcom v behu na 1000 m. Ani v štafete chlapci nezaháľali a umiestnili sa na 3. mieste. Celkovo chlapci spoločne vybojovali pre školu 2. miesto. Dievčatá sa taktiež veľmi snažili, do súbojov dali všetko a za svoje výkony sa hanbiť nemusia. Ďakujeme všetkým za skvelú reprezentáciu školy.

          • Medzníky II. svetovej vojny – súťaž

          • Vo štvrtok 9. mája 2024 sa v CVČ Sobrance uskutočnila súťaž Medzníky II. svetovej vojny. Súťaž spoločne organizovali - Slovenský zväz protifašistických bojovníkov - oblastný výbor Michalovce, Mesto Sobrance - školský úrad a Centrum voľného času Sobrance. Súťaž bola zameraná na históriu II. svetovej vojny. Našu školu reprezentoval tím deviatakov v zložení: M. Gavula, V. Halasová a K. Vaľková. Spoločne sa im podarilo získať krásne 3. miesto za čo im srdečne gratulujeme.

          • Svetový deň Pohybom k zdraviu oslávili žiaci 8. ročníka na bicykloch!

          • 10. mája si pripomíname Svetový deň Pohybom k zdraviu. Namiesto učenia v laviciach sa žiaci 8. ročníka vybrali na bicyklový výlet po krásach okolia. Trasa viedla po okolitých dedinách s celkovou dĺžkou 12 kilometrov. Počas cesty si žiaci užili čerstvý vzduch, slnko, radosť z pohybu a navzájom sa podporovali a povzbudzovali. Zároveň si uvedomili dôležitosť fyzickej aktivity pre zdravie a kondíciu. Výlet sa vydaril a žiaci sa z neho vrátili plní energie do ďalšieho učenia. Naučili sa, že pohyb nie je len povinnosť, ale aj zábava, ktorá prináša mnoho benefitov a mali by sme sa mu venovať pár minút každý deň.

    • Napíšte nám

      Ak máte akékoľvek otázky ohľadom štúdia na našej škole, napíšte nám správu prostredníctvom tohto formulára. Na vaše otázky radi odpovieme.
      komunikujem so serverom, počkajte, prosím