• „Na peršoho maja, nemala ja maja“

          • V našej záhrade už rozkvitol „Máj“. V predvečer 1. mája sme za veselého spevu a tanca školského súboru Popričňatá postavili školského „Mája“. Jeho korunu vyzdobili žiaci i učitelia farebnými stužkami. Krásu tejto tradície stavania mája pre svoju milú umocnilo aj slniečko, ktoré sa na nás usmievalo a vyčarilo dobrú náladu. Týmto májovým sviatkom sme si pripomenuli nielen sviatok práce, ale privítali jar, ktorá sa k nám pomaličky prediera.

          • Divadelné predstavenie v ŠD Košice

          • Naša kultúrna jar začala návštevou divadelného predstavenia „Harum a more príbehov“ v štátnom divadle v Košiciach. Divadelné predstavenie malo okrem rozprávkového aj silne ekologický motív. Žiaci výkony hercov odmenili búrlivým potleskom. Pri prechádzke mestom sme obdivovali architektúru historických pamiatok, najviac nás zaujal Dóm Sv. Alžbety. Mali sme šťastie aj na stretnutie a rýchle foto s majstrami Slovenska v hokeji – HC-Košice. Nechýbala ani návšteva Tesca, kde si žiaci vyskúšali finančnú gramotnosť v praxi. Domov sme sa vrátili spokojní a plní umeleckých zážitkov.

          • DEŇ ZEME

          • „Skutočný ochranca prírody je človek, ktorý vie, že svet nie je daný jeho otcami, ale je požičaný od jeho detí.“

            John James Audubon

             

            Ako každý rok aj tento sme si so žiakmi našej školy pripomenuli sviatok našej modrej planéty – „Deň Zeme“.

            Žiaci prvého stupňa sa zapojili do tematického vyučovania „Ochrana našej planéty“, vypracovávali pracovné listy súvisiace s ochranou našej planéty a zabavili sa pri interaktívnych EKO hrách. Druháci si z odpadového materiálu vytvorili „mamičku Zemičku.“ Spoločne upcykláciou sme si vytvorili pestrofarebné kvety, ktoré skrášlili priestory našej chodby. S lesnou pedagogičkou Ing. L. Hankovou sme si v exteriéri našej školy vysadili stromy a s pomocou edukačných tabúľ sme sa porozprávali o dôležitosti recyklácie odpadového materiálu. Záver dňa bol venovaný súťažno-zábavnej aktivite „Koleso vedomostí“.

            Žiaci druhého stupňa pozreli dokument Home (Zem - história jednej cesty), následne si vyplnili EKO kvíz, vytvorili si spoločný plagát, napísali list našej planéte, čo by jej zapriali do budúcnosti, za čo sú jej vďační a v čom sa ich správanie voči nej zlepší. Deň Zeme sa preniesol aj do našej školskej kuchynky, kde žiaci 5. a 6. ročníka vytvorili planétu Zem pomocou sladkých cupcakeov.

          • MATEMATIKA NÁS BAVÍ

          •     Matematika je veda, ktorú nie všetci žiaci obľubujú. Naši však áno. Nielen obľubujú, ale žnú aj úspechy. V okresnom kole MATEMATICKEJ  OLYMPIÁDY v kategórii Z7 bol úspešným riešiteľom Marián Schnelly (7. roč.), ktorý obsadil 2. miestoMichal Gavula (8. roč.) v kategórii Z8 ako úspešný riešiteľ obsadil 3. miesto.

                V katerórii  P5 matematickej PYTAGORIÁDY obsadil Kristián Sekerák (5. roč.)  2. miesto. Pekne našu školu v týchto súťažiach reprezentovali aj Lukáš Džama, Marek Cifrák, Tobiás Miňo a Tomáš Džama. Všetkým chlapcom za ich reprezentáciu ďakujeme a umiestneným žiakom srdečne blahoželáme.

          • Marec – mesiac knihy

          • Už viac ako 60 rokov je mesiac MAREC spájaný s knihou a  knižnice v tomto mesiaci aktivizujú viac ako inokedy svoju činnosť, aby nám pripomenuli, že čítanie kníh má svoje opodstatnenie a význam v živote človeka. Aj my sme nezaháľali a  na tento mesiac sme sa  pripravili skrášlením a zútulnením priestorov našej školskej knižnice.

            Medzi prvými návštevníkmi, ktorí  v tomto mesiaci navštívili našu školskú knižnicu,  boli naši najmenší škôlkari, pre ktorých sme si pripravili rôzne aktivity. Príbehom sme im priblížili, ako taká kniha vzniká, následne sme si prečítali rozprávku o Guľkovi Bombuľkovi, s ktorým sa mohli deti pohrať a nakoniec si mnohí po prvýkrát vytvorili svoju vlastnú záložku do knihy, ktorú si s hrdosťou odniesli domov. Výstavou kníh si žiaci našej školy v triedach predstavili svoje obľúbené príbehy i hrdinov. Stretnutie druhákov a piatakov prinieslo svoje ovocie v podobe príbehu o knihe, obohacovania slovnej zásoby, spoločného čítania i predstavovania vlastných kníh a spoznávania rozprávkových hrdinov ukrytých v hádankách, pričom si zmerali svoje vlastné vedomosti a navzájom sa poučili.

          • „Daj človeku rybu a nakŕmiš ho na jeden deň. Nauč človeka chytať ryby a nakŕmiš jeho aj jeho rodinu na celý život.”

          • Projekt „Školské ovocie – Ovocie a zelenina do škôl“ prebieha v našej škole už niekoľko rokov. Učí deti zdravým stravovacím návykom a podporuje u nich konzumáciu ovocia a zeleniny, čím prispieva aj k predchádzaniu vzniku obezity. V rámci sprievodných opatrení tohto programu Európskej únie a s jej finančnou podporou sme získali nové sadenice 6 ovocných stromčekov a 4 ovocných kríkov do nášho novozaloženého ovocného sadu. Ďakujeme firme HOOK, s.r.o., ktorá nám túto ponuku sprostredkovala. Rozšírili sme tým možnosti zapájania sa žiakov nielen do priamej konzumácie ovocia a zeleniny, ale aj získavania vedomostí a zručností žiakov pri ich pestovaní a spracovaní v školskej kuchynke. Naši deviataci si výsadbu stromčekov zopakovali v tomto roku už druhýkrát.

             

            Viac informácii a okazov tu: Enviroprojekt 2022

             

          • Veľkonočné prázdniny

          • Oznamujeme žiakom a rodičom, že v dňoch 06. 04. (štvrtok) - 11. 04. 2023 (utorok)   

             VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY.

            Vyučovanie začne opäť v stredu 12. 4. 2023.

          • MARCOVÝ MARATÓN S PÁNOM HVIEZDOSLAVOM

          •      Marec je mesiacom, v ktorom sa viac venujeme knihám a čítaniu. Ale aj umeleckému slovu a prednesu prózy a poézie. Prestížnou súťažou aj v našej škole je súťaž v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. O školskom kole tejto súťaže sme už písali.

               V dňoch 28., 29. a 30. marca 2023 sa konalo v Michalovciach kolo regionálne. Aj s našimi talentovanými žiakmi, ktorí sa prednesu venujú. V silnej mnohopočetnej konkurencii sme boli úspešní aj my. V II. kategórii v prednese prózy obsadil krásne 3. miesto Kristián Sekerák a v III. kategórii v prednese poézie nám veľkú radosť urobila Diana Kudláčová, ktorá sa umiestnila na 2. mieste s postupom do krajského kola, ktoré sa uskutoční 3. mája 2023 taktiež v Michalovciach.

            Radosť nám svojimi prednesmi urobili aj Lukáš Džama, Rita Hadvabová, Lenka Okohríbová a Klaudia Vaľková.

            Držíme palce Diane Kudláčovej v krajskom kole.

      • Napíšte nám

        Ak máte akékoľvek otázky ohľadom štúdia na našej škole, napíšte nám správu prostredníctvom tohto formulára. Na vaše otázky radi odpovieme.
        komunikujem so serverom, počkajte, prosím