• Mliečny deň v našej škole

          •     Medzinárodný deň mlieka (16.5.2023) sa oslavuje od roku 1957 pod záštitou Medzinárodnej mliekarskej federácie. Mlieko a mliečne výrobky predstavujú jednu z najdôležitejších a nenahraditeľných zložiek plnohodnotnej ľudskej výživy. Mliečne výrobky obľubujú aj naši žiaci. Asi najviac chutné jogurty. P. uč. Copková spolu so žiakmi 9. roč. sa rozhodli vyrobiť domáci jogurt a jeho výrobu predviedli žiakom prvého stupňa. Jogurt sa schladil a na druhý deň ochutnali jogurt s ovocím a piškótami všetci prvostupniari a pedagogickí zamestnanci. Naši učitelia sa nezapreli a domáci jogurt oznámkovali. Samozrejme najlepšou známkou - 1.

                Ponúkame recept: 1 l mlieka so 6 lyžicami sušeného mlieka sa zohrejeme na 90⁰, potom schladíme na 45 – 48⁰ a pridáme 1 biely jogurt. Všetko prelejeme do fľaštičiek a dáme na 4 hodiny do jogurtovača – alebo do rúry pre teplote 45⁰. Dobrú chuť!

             

             

             

          • EXKURZIA V ZOO

          •     Košická ZOO je ideálnym miestom na spoznávanie fauny, preto sa začiatkom mája žiaci ôsmeho ročníka rozhodli preveriť si svoje vedomosti z biológie v rámci exkurzie. „Počasie nám vyšlo a hneď pri vstupnej bráne nás čakali úchvatné pávy. Videli sme rôzne zvieratá z celého sveta od plazov a bezstavovcov v teráriách cez rôzne vtáky a cicavce vo voliérach. Taktiež sme navštívili DinoPark, ktorý sa nachádza v areáli ZOO Košice.“

               Exkurzie sa žiaci spolu s p. uč. Mičkom zúčastnili verejnou dopravou, čo im v budúcnosti môže pomôcť pri orientácii vo väčšom meste, resp. pri cestovaní hromadnou dopravou.

          • Atletické úspechy

          •       Dňa 17.4.2023 sa uskutočnil na mestskom futbalovom štadióne v Sobranciach Cezpoľný beh žiakov a žiačok. Naše družstvo chlapcov v zložení Marek Timko, Jaroslav Stružák a Marián Schnelly vybojovali spomedzi šiestich škôl v okrese krásne  2. miesto. Družstvo dievčat v zložení Františka Stružáková, Dominika Vargová a Zuzana Pavlišinová sa tiež nedali zahanbiť a taktiež vybojovali pre našu školu striebornú medailu spomedzi piatich škôl v okrese. Reprezentantom našej školy srdečne blahoželáme a ďakujeme.

               O mesiac neskôr sa uskutočnila na I. ZŠ v Sobranciach “Školská atletika žiakov a žiačok ZŠ“, ktorá pozostávala zo 6 disciplín -  beh na 60 m, beh na 800 m, skok do diaľky, vrh guľou, 4x60 m, hod vortexom. Našu školu reprezentovali dievčatá -  Lenka Kostičová, Viktória Kudláčová, Zuzana Pavlišinová, Františka Stružáková, Dominika Vargová a  chlapci - Ján Kica, Denis Kudrík, Nikolas Litavský, Sebastián Litavský, Marek Timko.  Medzi našich najúspešnejších atlétov patril Marek Timko, ktorý získal 2. miesto v skoku do diaľky a 3. miesto v behu na 60 m. Dievčatá Dominika, Zuzka a Viktória  vybojovali 3. miesto v štafetovom behu. Víťazom srdečne blahoželáme a ďakujeme všetkým za vynaložené úsilie a reprezentáciu našej školy.

          • Ideme na kraj! - Slávik Slovenska 2023 – okresné kolo

          •    Dnes 16. mája 2023 sa v Centre voľného času Zvonček v Sobranciach konalo okresné kolo súťaže Slávik Slovenska 2023.  Našu školu reprezentovali v I. kategórii – žiačka 2. ročníka Timea Popovičová, v II. kategórii – žiak 5. ročníka Kristián Sekerák a v III. kategórii – žiačka 8. ročníka Klaudia Vaľková. Naši speváci predviedli vynikajúce výkony.

               Timka získala 3. miesto v I. kategórii. Kristián získal krásne 1. miestopostup na krajské kolo, ktoré sa bude konať začiatkom júna v Košiciach.

            Všetkým srdečne gratulujeme a nášmu zlatému hlásku držíme prsty.

            Ďakujeme Jakubovi Papáčovi za 100% hudobný sprievod.

          • Okresné kolo vo vybíjanej dievčat ZŠ

          • V telocvični II. ZŠ v Sobranciach sa dňa 10. mája 2023 konalo okresné kolo vo Vybíjanej žiačok organizované CVČ Zvonček Sobrance.  Naše dievčatá sa postavili na ihrisko proti štyrom základným školám z okresu Sobrance. Dievčatá v zložení R. Hadvabová, L. Okohribová, E. Filipová – 5. ročník, Z. Pavlišinová, S. Bajzová – 6. ročník a D. Kudláčová, L. Kudláčová, T. Kostičová, L. Kostičová – 7. ročník boli veľmi šikovné a statočne bojovali. Napriek tomu, že do každého zápasu nastupovali s dvoma mínusovými bodmi, obsadili krásne 3. miesto.

            Dievčatám gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Slávik Slovenska – školské kolo

          • Deň 9. máj  sa u nás niesol v znamení spevu a hudby. Konalo sa totiž školské kolo súťaže SLÁVIK SLOVENSKA. Najlepší speváci našej školy súťažili v speve slovenskej ľudovej piesne.

            Každý spevák či speváčka nám museli zaspievať jednu ľudovú pesničku bez hudobného sprievodu tzv. a capella. Porota v zložení predsedníčky poroty našej p. riaditeľky Mgr. Sekerákovej M., p. uč. Mariky a p. uč. Veroniky hodnotila čistotu spevu, správnu artikuláciu, znalosť textu spamäti a celkový prejav. Žiaci súťažili v 3 kategóriách podľa veku: 1. – 3. ročník, 4. – 6. ročník, 7. – 9. ročník.

            Vybrať z našich súťažiacich tých najlepších bolo naozaj náročné. Objavili sa skryté  spevácke talenty so silnými nádejnými hlasmi. Krásne výkony ocenili spolužiaci v publiku vrúcnym potleskom.

            Výsledky sú nasledovné:

            I. kategória

                     1. miesto – Timea Popovičová 2. ročník

                     2. miesto – Emka Triščáková 1. ročník

                     3. miesto

            • Michal Timko 3. ročník
            • Sofia Legezová 3. ročník
            • Hanka Grebeňová 1. ročník

             

            II. kategória

                   1. miesto

            • Kristián Sekerák 5. ročník
            • Rita Hadvabová 5. ročník

                    2. ​​​​​​​​​​​​​​miesto – Lenka Okohribová 5. ročník

            III. kategória

                   1. miesto – Klaudia Vaľková 8. ročník

          • Čaro festivalu Divadelné Košice zažívali aj naše Lienky

          • Dňa 5. mája 2023 sme sa s naším divadelným súborom Lienky zúčastnili 16. ročník krajského matičného festivalu amatérskych divadiel žiakov základných škôl /ZŠ/ –  Divadelné Košice Jozefa Adamoviča. Na festival prišli ochotníci z obidvoch krajov východného Slovenska. Predstavilo sa sedem divadelných súborov.  Naši malí herci vystúpili s divadelnou hrou z vlastnej tvorby „Na dvore“, s ktorou obsadili tretie miesto. Doniesli si veľa umeleckých zážitkov a hodnotné knihy z vydavateľstva Matice slovenskej, ktoré venovala aj  slovenská herecká legenda prof. Božidara Turzonovová.

          • Futbal

          • Futbal je v dnešnej dobe obľúbeným športom nielen medzi chlapcami, ale aj dievčatami. Dňa 2. mája 2023 sa na Mestskom futbalovom štadióne v Sobranciach uskutočnila súťaž  o Školský pohár SFZ vo futbale žiakov 5.-7. ročníka a dňa 6. mája 2023 súťaž o Školský pohár SFZ vo futbale žiačok 5.-7. ročníka. Medzi piatimi školami v okrese vybojovali obe naše družstvá nádherné 3. miesto. Sme na nich pyšní a srdečne blahoželáme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

          • Oznam o udelení riaditeľského voľna

          • Vážení rodičia, z dôvodu celodenného vzdelávania pedagogických a odborných zamestnancov školy udeľuje riaditeľka školy dňa 12.05.2023 všetkým žiakom riaditeľské voľno. Vyučovanie bude pokračovať v pondelok – 15.05.2023.

      • Napíšte nám

        Ak máte akékoľvek otázky ohľadom štúdia na našej škole, napíšte nám správu prostredníctvom tohto formulára. Na vaše otázky radi odpovieme.
        komunikujem so serverom, počkajte, prosím