• NÁROK NA DOTÁCIE (STRAVA A ŠKOLSKÉ POMÔCKY)

          • Dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa
            (ďalej „Dotácia na stravu“)


            Dotáciu na stravu, teda „stravovanie zadarmo“ bude možné poskytnúť len pre:

            1) dieťa žijúce v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi (potvrdenie vydáva Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny)

            2) dieťa žijúce v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške životného minima (potvrdenie vydáva Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny)

            3) dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy alebo navštevuje základnú školu a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s ním v domácnosti podľa osobitného predpisu (zákonný zástupca je povinný vyplniť a predložiť cestne_vyhlasenie_od_01_07_2022-1.docx​​​​​​​

             

            Vyššie uvedené potvrdenia/čestné vyhlásenie pre uplatnenie nároku na bezplatné stravovanie dieťaťa/žiaka od 01.09.2022 je zákonný zástupca povinný doručiť osobne do kancelárie ekonómky školy najneskôr do 20.07.2022, prípadne v termíne do 01.08.2022 na obecný úrad do Porúbky.

             

            Dotácia na podporu výchovy k plneniu školských povinností dieťaťa

             ("dotácia na pomôcky")

             

            Nárok na úhradu školských potrieb v sume  33,20 € (na 1. a 2. polrok v hodnote 16,60 € za 1 polrok) na 1oprávnené dieťa má:

              • dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy alebo základnú školu a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej priemerný mesačný príjem za posledných šesť mesiacov predchádzajúcich dňu podania žiadosti o poskytnutie dotácie (ďalej len „príjem“) je najviac vo výške životného minima (potvrdenie vydáva Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny)


            Vyššie uvedené potvrdenia/čestné vyhlásenie pre uplatnenie nároku na dotáciu od 01.09.2022 je zákonný zástupca povinný doručiť osobne do kancelárie ekonómky školy najneskôr do 20.07.2022, prípadne v termíne do 01.08.2022 na obecný úrad do Porúbky.

             

            V prípade nových žiadateľov je možné doručiť aktuálne potvrdenia z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny aj v priebehu šk. roka:

              • v prípade dotácie na stravu v ľubovoľnom mesiaci
              • v prípade dotácie na školské potreby len v 2 termínoch  – do 9.9.2022 a do 9.1. 2023
          • Slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022

          • Krásnymi fotospomienkami na uplynulých 9 rokov a vrúcnym poďakovaním deviatakov našim učiteľom, ale aj všetkým zamestnancom školy bol zavŕšený školský rok 2021/2022.

            ĎAKUJEME všetkým našim úspešným reprezentantom školy.

            Prajeme všetkým krásne leto plné zážitkov, veľa oddychu, slnka, vody a úsmevov.

            Vidíme sa 5.9. 2022 v novom školskom roku.

          • Jún v škole

          • ... aj takéto boli posledné dva týždne v škole.

             

             

            Účelové cvičenia v prírode

            Návšteva Thermaparku na Zemplínskej Šírave 

            Divadelné predstavenie v našej škole 

      • Napíšte nám

        Ak máte akékoľvek otázky ohľadom štúdia na našej škole, napíšte nám správu prostredníctvom tohto formulára. Na vaše otázky radi odpovieme.
        komunikujem so serverom, počkajte, prosím