• Jesenné prázdniny

          • Oznamujeme žiakom a rodičom,  že v dňoch 28. - 31.10. 2022 (piatok-pondelok) sú JESENNÉ PRÁZDNINY.

            V utorok 01. 11. 2022 je štátny sviatok - Všetkých svätých 

            Vyučovanie začne opäť v stredu 02.11.2022

          • Otec misionár v našej škole

          • ​​​​​​

            ​​Dňa 13.10.2022 navštívil našu školu o. Daniel Atanáz Mandzák, ktorý sa v rámci hodín náboženskej výchovy stretol so žiakmi oboch obradov, rozprával im o poslaní kňaza, misionára v dnešnej spoločnosti, pútavo priblížil život dvoch misionárov o. Jána Ivana Mastiliaka a blaženého hieromučeníka Metoda Dominika Trčku.

             

            Zapojili sme sa do kampane

            Milión detí sa modlí ruženec za jednotu a pokoj

            Táto modlitebná iniciatíva pápežskej nadácie ACN – Pomoc trpiacej Cirkvi chce pomôcť rozdúchať plameň viery v silu modlitby. Modlitba s dôverou dieťaťa môže skutočne zmeniť svet, poraziť zlo a priniesť pokoj. Modlitba svätého ruženca spoločne s deťmi posilní jednotu v Cirkvi a medzi národmi. Sme totiž povolaní, aby sme tvorili jednu veľkú rodinu zjednotenú v modlitbe naprieč národmi. Modlitba buduje vzťah lásky k Bohu a k blížnemu.

            Ruženec otvára naše srdcia pre konkrétnu pomoc núdznym, trpiacim a prenasledovaným, v ktorých vidíme samotného trpiaceho Krista.

          • Účelové cvičenia

          • Účelové cvičenia sme 6. a 7. októbra 2022 realizovali v 5. – 9. ročníku. Pred realizáciou sme vykonali prípravu z teoterickej časti učiva v rozsahu 3 vyučovacích hodín z predmetov riešenie mimoriadnych situácií – civilná ochrana, zdravotná príprava, pohyb a pobyt v prírode. Praktickú časť účelových cvičení sme začali prejdením trasy od školy po chodníku cez celú obec Porúbka, pokiaľ sa dalo prejsť po asfaltovej ceste. Lesným a poľným cestám sme sa vyhýbali kvôli premočenému terénu a dlhej rannej rose, vynechali sme preto aj tradičnú opekačku. Po návrate do školy  jednotlivé triedy prechádzali  tromi stanovišťami, kde  riešili hlavne praktické i teoretické úlohy. Najlepšie sa na stanovištiach darilo ôsmakom a deviatakom.  Našli sme si  čas aj na šport, rozhovory a prežili sme krásne slnečné dopoludnie. 

          • Biela pastelka

          • Naša škola sa aj tento rok zapojila do verejnej zbierky biela pastelka. Žiaci deviateho ročníka tento rok vyzbierali vyše 200 €, všetkým zúčastnením ĎAKUJEME 

            Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života.

            Bielu pastelku organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, je občianske združenie, ktorého členmi sú ľudia so zrakovým postihnutím, ich priatelia a príbuzní. Poslaním združenia je poskytovanie sociálnych služieb, obhajoba záujmov ľudí so zrakovým postihnutím zameraná na vytváranie rovnakých príležitostí, zabezpečenie rovnakého zaobchádzania a realizáciu pozitívnych opatrení na prekonávanie a kompenzáciu dôsledkov zrakového postihnutia. Svoje služby, poradenstvo a aktivity poskytuje klientom bezplatne vo všetkých krajoch Slovenska.

            https://bielapastelka.sk/

          • Florbal

          •  Florbal je športom, ktorý v posledných rokoch zažíva obrovský boom. Je to kolektívny šport, ktorý sa podobá  pozemnému, ľadovému hokeju. Naša škola sa môže pochváliť okresným prvenstvom v tomto novodobom športe.

            Dňa 4.10.2022 sa na II. ZŠ v Sobranciach uskutočnila súťaž vo florbale žiakov 5.-9. ročníka a dňa 06.10.2022 súťaž vo florbale žiačok 5.-9. ročníka. Medzi piatimi školami v okrese vybojovali obe naše družstvá nádherné 3. miesto. Sme na nich pyšní a srdečne blahoželáme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

      • Napíšte nám

        Ak máte akékoľvek otázky ohľadom štúdia na našej škole, napíšte nám správu prostredníctvom tohto formulára. Na vaše otázky radi odpovieme.
        komunikujem so serverom, počkajte, prosím